Úvod   O nás   Naše akce   Vlčata   Fotogalerie   Kontakt   Podporují nás   GDPR

O kroužku

Desatero Lukovanského vlčete

Plán schůzek

Z naší činnosti

Archiv

Ke stažení

Zajímavé odkazy

ZAČÍNÁME – ÚNOR 2022

Všem do vlčích nor! Milá “Vlčata“, vážení rodiče.

V únoru 2022 se opětovně, řádně a především v nové klubovně rozjíždí pravidelná schůzková činnost.

KDY?

První schůzka začíná…

… v neděli 20. 2. 2022 v 9:00.

Ukončení v 12:00.

KDE?

Sraz v klubovně na lukovanském fotbalovém hřišti, kde taktéž proběhne aktivita celé první schůzky.

Co sebou?

• Určitě svačinu a nějaké pití (bude čas na přestávku)!
    Bude-li venku chladno, budou mít „Vlčata“ k dispozici teplý čaj – je tak možné „Vlče“ vybavit vlastním hrnečkem (nejlépe plastový, stabilní) nebo uzavíratelnou „sací“ termoskou (možno ponechat v klubovně na další schůzky).
  • Oblečení k běžným pohybovým aktivitám venku (dle počasí) a s možností lehkého odložení svršku při práci v klubovně. Pokud by bylo hodně nepříznivé počasí, je možné „Vlče“ vybavit přezůvkami do klubovny pro lepší pohodlí. Je se kde přezout a teplé těžké boty odložit.
  • Psací potřeby, lepidlo, nůžky.
  • POZOR: „Vlčata“, která již absolvovala bronzový odznak „malého Adepta myslivosti“ (mAm) a obdržela stříbrný zápisník, a naleznou jej  , nechť si ho vezmou.
  • Vyplněnou přihlášku se stvrzením souhlasu podmínek GDPR a uvedením způsobu odchodu „Vlčete“ ze schůzky (samostatně, vyzvednutím rodiče, v doprovodu staršího „Vlčete“). Přihláška bude k dispozici v průběhu 7. týdne na webu spolku – odkaz Vlčata – odkaz Ke stažení. Přihláška s osobními údaji je taktéž nezbytná k následné administraci pojištění.
Co „Vlčata“ čeká na první schůzce?

Celou tuto první schůzku budeme v klubovně a na hřišti.

V klubovně vše začne

• „Vlčata“ se dozví, co je čeká z hlediska mAm, sama si stanoví čeho více, čeho méně z dalších přírodovědných disciplín, začnou přemýšlet nad vlastním heslem a klubovým sloganem. Zavedeme nebo obnovíme pracovní sešit.
  • Lehce zabrousíme do historie lovu od pradávných časů po lovy za feudalizmu a definujeme si, co je a co není myslivost, jak se odlišuje dobrý a špatný myslivec.
  • Probereme, co můžeme vidět a co probíhá v našem zimním lese. Na to navážeme kapitolou z mAm - péčí o zvěř.
  • Rozjedeme náš vlastní projekt „Pokaždé od každé“.
  • Každé „Vlče“ obdrží 1. číslo časopisu Malá Myslivost ročníku 2022.
    Na hřišti

• Mozkovým závitům dáme odpočnout aktivitou na hřišti.
    • Začneme si osvojovat práci s dalekohledem, určování výšky stromů a průměru kmene.
    • Zjistíme, co roste za dřeviny v okolí klubovny.
    • Instalujeme krmítko před okno klubovny…
    Projekt zvídavého „Vlčete“ – Pokaždé od každé

Při každé schůzce si od každé z 6 kapitol (zvěř, ptactvo, byliny, dřeviny, ryby - obojživelníci, hmyz) představíme jednoho ze zástupců dané kapitoly. Naučíme se správný název, základní rozpoznávací znaky, způsob života (např. dobu kvetení, potravní řetězec), u zvěře stopy a tradiční myslivecké pojmenování, u ptactva zvukové projevy…

Na každé další schůze přidáme od každé kapitoly další zástupce a společnými kvízy zopakujeme a upevníme znalosti ze schůzek minulých.

Co sebou do budoucna!!!

V budoucnu nás čekají výpravy do okolních hvozdů. Aby z lesa neuteklo vše, jakmile do něj „Vlčata“ vstoupí, je vhodné děti postupně vybavit nenápadným, nejlépe zeleným nebo hnědým oblečením. Nechť je mezi „Vlčaty“ co nejméně „růženínů“, „karkulek“, „citrínů“ nebo dokonce „ornažádek“  

Plán schůzkové činnosti

Pro období únor až červen je schůzková činnost plánována na nedělní dopoledne v přibližném cyklu po 14 dnech. Jednotlivé termíny byly upraveny s ohledem na prázdniny a svátky. Konkrétní termíny – viz odkaz Plán schůzek. V budoucnu počítáme s rozšířením o jednorázové aktivity: zájezd, pěší túra popř. tematický den.

Krásný den